Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Предозиране: Костадин Костадинов ще изпраща в Белене застъпници на чужди национални интереси

Въображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува посланията на управляващите, партиите, държавните институции, частни сдружения или пиари. Рубриката на „Дневник“ „Предозиране“ започна преди шест години със събиране на абсурдите на посланията в хода на предизборната кампания през 2014 г., но българската политика продължава непрекъснато да подава нови сюжети.

Да изпрати в затвора в „Белене“ за доизграждане на тамошната атомна електроцентрала застъпници на чужди национални интереси. С такава закана във „Фейсбук“ излезе лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Формацията спечели 4.86% от гласовете на изборите на 14 ноември и попадна в 47-ото Народно събрание.

Поводът за реакцията на политика, познат в социалните мрежи като „Копейкин“, е интервю с избрания за депутат от „Демократична България“ Мартин Димитров.

Тази сутрин Димитров заяви на няколко пъти пред „Нова телевизия“, че единствените хора, които на дискусионните срещи за коалиционно правителство с „Продължаваме промяната“, „Има такъв народ“ и БСП са защитили проекта за АЕЦ „Белене“, са били представителите на социалистите, но не употреби думата „безсмислен“ по повод споменатия строеж. На тези срещи „Възраждане“ не бе поканена.

„Току-що гледах по една от националните телевизии как Мартин Димитров, депутат от „Демократична България“, обясняваше колко е безсмислено довършването на АЕЦ „Белене“. Да говориш подобни неща пред българския народ в момент, в който цената на тока за индустриални потребители скочи в пъти, а битовите потребители треперят от страх в очакване на повишението и за тях, е проява или на висша форма на национална предателство, или на тежък случай на мозъчно увреждане“, пише във „Фейсбук“ Костадинов.

Продължава с твърдение, че мястото на „всички подобни национални предатели и застъпници на чужди национални интереси“ е в затвора.

„Разбира се там ще имат възможност да работят и всеки 2 работни дни ще им се броят като 3 зад решетките. Ще имат голям избор от работни места – тунела под Шипка, тунела под Петрохан, урановите мини и т.н. Тези от тях, които ще са в Белене, няма да бъдат разхождани надалеч – те ще могат да се включат пряко в доизграждането на АЕЦ „Белене“, пише още Костадинов.

Затворът в Белене е в близост до бившия трудово-възпитателен лагер, който функционира на територията на остров Персин (Беленски остров), в периода 1949 – 1989 години (с няколко прекъсвания). Построен е по поръчка на Българската комунистическа партия и Отечествения фронт. Ръководен е от Държавна сигурност. Там са депортирани хиляди противници на комунистическия режим в Народна република България, а десетки от тях загиват при неизяснени обстоятелства.

Не за първи път Костадинов изразява подобни мисли. В края на август той нарече българи „биомаса“, като посочи „избирателите на „Да, България“, Соломон Паси, купилите американски самолети министри, граждански организации и лидерите на политическите партии, вярно обслужвали американските министри“.