Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Алек Болдуин за фаталния инцидент: „Не дръпнах спусъка“

Алек Болдуин даде първото си официално интервю след инцидента на снимачната площадка на филма му Rust, при който след изстрел от оръжие в ръцете на актьора почина операторът Халина Хътчинс и беше ранен режисьорът.

„Дори сега ми е трудно да го повярвам. Просто не ми изглежда реално“, казва Болдуин пред журналиста Джордж Стефанополус в кратък клип от интервюто, чието излъчване в цялост предстои.

„Ами, спусъкът не беше натиснат. Не дръпнах спусъка“, посочва Болдуин. Когато водещият го пита за потвърждение на това твърдение, актьорът заявява, че никога не би насочил „пистолет към някого и дръпнал спусъка“.

Той също така твърди, че няма идея как боен патрон се е оказал на снимачната площадка – нещо, което разследването се опитва да установи. Все пак казва, че такъв патрон е имало.

„Някой е сложил такъв патрон в пистолет. Патрон, който изобщо не е трябвало да е в границите на имота“, посочва Болдуин, който е и продуцент на Rust. На въпрос дали това е най-лошото нещо, което му се е случвало някога, той отговаря положително.

„Защото мисля [за онзи момент] и мисля какво съм могъл да направя“, казва той.

Цялото интервю, което е с дължина един час и 20 минути, ще бъде излъчено в праймтайма на телевизионната мрежа ABC в четвъртък. В коментар за това как е протекло то, журналистът Джордж Стефанополус посочва, че това е било „най-напрегнатото“ интервю в неговата 20-годишна кариера.

„Както можете да си представите, той е съкрушен, но също така беше много открит“, казва Стефанополус в сутрешния блок Good Mornng America за срещата си с Болдуин. Актьорът е говорил за починалата Халина Хътчинс, както и за срещата си с нейното семейство.

Единственият му публичен коментар до момента беше кратко изявление пред камера на TMZ в опит да накара папараците да спрат да го преследват след случилото се.

Хътчинс беше убита на снимачната площадка на филма Rust, докато Болдуин е репетирал с оръжие, за което се е предполагало, че не е заредено с боен патрон. Инцидентът стана през октомври в американския щат Ню Мексико.

Актьорът и продуцент е получил пистолета от асистент-режисьора Дейв Холс, който пък го е взел от 24-годишната Хана Гутиерез Рийд, която е отговаряла за оръжията на снимачната площадка. Според документите по разследването Холс е дал знак, че пистолетът не е зареден, когато го е връчил на Болдуин. Според адвокатите на самата Гутиерез Рийд тя също твърди, че не знае откъде се е взел патронът, съобщава webcafe.bg