Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.05.2022
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Колко време ще управлява правителството на Кирил Петков?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Захари Карабашлиев: Важно е да се разбере кой изнудва със скандални снимки Бойко Борисов

Според писателя и главен редактор на ИК „Сиела“ Захари Карабашлиев е крайно наложително да се разбере кой е изнудвал бившия премиер Бойко Борисов. Ето какво написа Карабашлиев в социалните мрежи:

„Интересът около новата политическа ситуация е обясним и това е чудесно. Но, може би най-важната тема у нас от година и половина насам е:

  1. Кой е имал нееднократен и неограничен достъп до спящ действащ министър-председател на държава-членка на ЕС? Кой изнудва със скандални снимки Бойко Борисов и какво всъщност е ИСКАЛ. Защо Борисов е изнудван — газопровод, хазарт, петрол, обществеи поръчки, самолети, автомагистрали, сексуални (или други) услуги…? Кой го е изнудвал — чуждо разузнаване, излъган олигарх, изнервен ортак…? Не мога да си представя европейски лидер, въвлечен в по-долнопробен шантаж и оставен без вниманието на разследващите институции. Не знам за цивилизована страна, в която такива снимки да не предизикат необикновен обществен трус и последствия.

Напомням — тук не говоря за шантаж на гражданина Бойко Борисов, а за институцията “премиер“. Който е едновременно обект/жертва на престъпление и заподозрян в престъпление. Оставям настрана съдържанието на снимките, шкафчето, пистолета… Оставям и понятието “морал“, защото е неприложимо към личността на Борисов. Самият Борисов не отрича автентичността на фотосите, напротив, дори ги коментира и пред чужди медии с твърдението, че някой го бил снимал докато спи (сякаш не е видно на самите снимки), а после му “аранжирал“ шкафчето с пари. Мисля, че това е най-важната тема, защото тя води към това, че…

  1. …вече втора година няма институция, която да разследва това скандално публично изнудване на български министър-председател. Самото то представлява и вражески удар срещу един европейски лидер. С други думи — от изключителен обществен интерес е да се стигне до истината КОЙ е изнудвал Бойко Методиев Борисов. Защото изглежда, че някой го е държал (и продължава да държи) прекалено изкъсо.

Една най-елементарна справка с Националната служба за охрана ще покаже КОЙ е влизал в тази спалня във въпросните дати от снимките (те са датирани), а всеки, запознат с работата на НСО може да потвърди, че цялата информация е налична. Но някой трябва да има волята да поиска тази информация и да види фактите. И този някой е главния прокурор Иван Гешев. Същият, който “погреба“ делото около изтичането на 4 милиарда от КТБ. И докато съм на темата “банка“ — честит Никулден на всички!“