Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Любен Дилов-син: Като какъв се появи Светослав Трайков, свързан със сайт за фалшиви новини

Първото редовно заседание на Народното събрание започна с размяна на остри реплики от страна на ГЕРБ и министърът на културата Велислав Минеков.

Първо депутатите се скараха за това дали БНТ1 или БНТ2 да излъчва на живо изслушването на служебния министър на културата проф. Велислав Минеков за скандала с вестник „Труд“.

Любен Дилов-син не вижда културен министър, а министър, който мечтае да се държи като милиционер, което е новост за политиката. Ако искате да се простреляте в коляното, назначете Бойко Рашков за културен министър, а проф. Велислав Минеков за министър на вътрешните работи, каза Любен Дилов-син.

Хубаво е да разберем в качеството си на какъв на тази сцена се появи и Светослав Трайков, съветник в културното министерство. Доколкото имам информация този господин е активен сътрудник на един от най-ярките сайтове за фалшиви новини в България?“ – запита Любен Дилов-син. Според него действията на Минеков са меко казано некултурни. „Вашият патрон, господин Радев на срещата си вчера каза два пъти, че ако трябва да се разправят с медиите, щяха да подкарат първо ПИК“, заяви Дилов, който обаче не беше част от групата, представляваща ГЕРБ на консултациите при държавния глава.

С какво решение и на кой съдебен орган се опитахте да спрете излизането на най-стария български вестник, запита Дилов. Случвало се е в историята на Съветския съюз. Какъвто и спор да има един министър на културата, редно е този спор да се решава по културен начин, без помощта на полиция“, каза депутатът от ГЕРБ – СДС

„Не ги наричам цензура, защото цензурата изисква известно усилие, а не състояние на когнитивен дисонанс – разминаване между действителност и самопредстава, в което вие често изпадате“, заяви още Дилов.