Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Гешев не е светец, но не може куцо и сакато да му иска оставката

Днес от ръководството на прокуратурата категорично се противопоставиха на опитите за обвързване на неуспехите на законодателната и изпълнителната власт с фигурата на главния прокурор.
И на кибиците е ясно, че зад атаката срещу Иван Гешев стои президентът Румен Радев. Неговата цел е прозаична – да смени главния прокурор и да вкара Бойко Борисов в затвора. На тази користна амбиция на Радев се дължат и недопустимите изказвания на правосъдната министърка /мюре на Христо Иванов от ДБ/, на Кирил Петков, на Николай Радулов /бил някога един от секретарите на МВР и дежурен експерт по телевизиите/, че Иван Гешев трябва да подаде оставка.

На тези тримата въобще не им е работа да искат оставката на главния прокурор, но подтиквани от Радев го правят.
Това че президентът иска да овладее и трите власти – изпълнителна, законодателна и съдебна е опасен прецедент в новата ни история. Това се случва под носа на американския посланик Херо Мустафа и другите посланици на западни държави. Ако е вярно, че Херо Мустафа подкрепя Радев в неистовата му жажда за власт – трябва ли да се учудваме колко голям стана хорът, който й приглася?
В безсилието си извадиха и някаква претоплена манджа за Иван Гешев, за да го накарат да подаде оставка.

Гешев, разбира се не е светец – има си своите прегрешения, пристрастия и гафове, но само Висшият съдебен съвет може да го смени от поста.

Не, куцо и сакато да ме мярка по телевизиите и да говори глупости!

P.S. И на мен не ми харесва поведението на президента Радев, който воден от отмъстителния си характер води лична война с Бойко Борисов и разделя нацията, но не му искам оставката. Напротив, изтърпявам егоцентризма му и нараненото его!

Иво Югов

barometar.net