Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 09.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Борислав Сандов назначава Тома Белев за зам.министър на екологията

На снимката Тома Белев

Изцяло природозащитен екип готви за политическия си кабинет вицепремиерът и министър на екологията Борислав Сандов. Той вече е направил пред премиера Кирил Петков предложенията си за заместник-министри, съобщава „24 часа”.

В екипа на Сандов ще влязат бившият шеф на природен парк „Витоша” и на сдружението на парковете Тома Белев и председателят на неправителственото сдружение „Балканка” Димитър Куманов.

Белев е известен като един от най-дългогодишните природозащитници в България. Той бе шеф на природен парк „Витоша” в продължение на 13 години. През 2012 г. бе освободен от поста след конфликт с инвеститор в ски зоната на планината. В момента Белев е общински съветник от ДБ в София.

Димитър Куманов пък е основател и активист на неправителствената организация „Балканка” и отявлен привърженик на изграждането на водноелектрически централи по реките. Назначението на двамата природозащитници, както и на останалите заместник-министри в правителството обаче се бави заради проверките им в НАП и ДАНС.