Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

След намесата на министър Борислав Сандов спряха изсичането на тополи в село Тръница

Борислав Сандов

След подаден сигнал до РИОСВ-Шумен и намесата на Борислав Сандов, министър на околната среда и водите, безобразната сеч на тополи в землището на село Тръница беше спряна. Назначена е проверка, която ще установи доколко законосъобразна е сечта. Както barometar.net писа, община Нови пазар в лицето на зам.кмета Златина Таскова издаде разрешително за сеч на фирма „Герман и синове“. Наша проверка установи, че разрешителното е издадено със знанието на кмета на общината Георги Георгиев.

Възползвайки се от ЗОСИ, /закон от 1974 г/, чл.32 ал 3, която гласи: „Разрешение за отсичане и изкореняване на по-голям брой дървета и на лозя над 1 декар се дава от началника на управление „Земеделие“ при общинската администрация въз основа на писмена молба и при наличие на крайно уважителни причини.“, община Нови пазар в лицето на кмета Георги Георгиев и зам.кмета Златина Таскова разреши изсичането на 169 тополи в село Тръница.

В случая „крайно уважителни причини“ липсват, има безобразна сеч и задоволяване интереса на частната фирма „Герман и синове“!

Оцелелите тополи край реката на село Тръница

Дърветата образуват пояс в долната част на селото, спират въздушните течения, спряха унищожителна буря преди 2 г. и не пречат на никого. Надяваме се проверката на РИОСВ-Шумен да установи законосъобразността на разрешителното за сеч и да предотврати изсичането на тополите в село Тръница.

barometar.net