Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Варненец изпадна в недоумение: На 4 януари PCR тестът му е положителен, на 5-ти отрицателен

Варненецът Христо Маринов разказа във фейсбук за патилата с тестовете за Ковид. Публикуваме поста му без редакторска намеса:

„Здравейте приятели. За много години, живи и здрави всички.
Първо да се похваля: вярвам, че съм първия в България ваксиниран с три дози, а в последствие и „официално“ преболедувал „оная“ болест (поне по регистрите на МЗ). Вече ги имам всички сертификати, очаквам ако не медал, то поне една мъничка грамота за „най-безопасен гражданин на 2022“.
Сериозно: имам нужда от съвет. Предварително благодаря на тези, които си направят труда да прочетат поста до край, ще се опитам да съм кратък.
На 03.01.2022 към 13:30ч. си поставих т.нар. бустерна доза (след 3 часа висене на опашка в РЗИ Варна), на 04.01.2022 в 7:52ч. си направих PCR защото ми предстоеше пътуване, който …. опааааaa излезе ПОЛОЖИТЕЛЕН. Викам си „ужас, заразих децата, жената, родата“ (празници минаха), шок и ужас. На 05.01.2022 правя PCR-и на мен (втори) и на децата (на едното даже и антигенен, за всеки случай), щото ако излязат положителни поне да имат сертификати. Обаче, греда – всички с резултат ОТРИЦАТЕЛЕН в това число и моя. Викам си „имал съм бол пари, дал съм, карай да върви“. Да ама не. Днес, на 06.01.2022 ми звъни служител на РЗИ да ме уведоми, че заради положителния тест трябва да са карантинирам, къде ще живея/работя и т.н.

Обяснявам, ама чакайте бе хора, аз такова, имам отрицателен резултат последващ положителния, пък и положителния е веднага след ваксинация, ако трябва още 1/2/5 теста ще направя, жената прояви разбиране и ме прехвърли към колежка, която звучеше като кисела лелка от някой стар соц. филм. Същата ми заяви „веднъж позитивен, завинаги позитивен“ (не разбрах само дали трябва да си го татуирам на челото или може и с нещо по-незабележимо да мина) и „ами като влезете в системата и край, няма излизане“ и ми тръшна телефона преди да задам каквито и да е смислени въпроси. Последващи опити за контакт с номера, който ме набра както и с номера на гл.секретар на РЗИ бяха безрезултатни.
Дайте идея/и – как да се „изкарам“ от тая система? Някой имал ли е подобен казус с решение?
До момента направих следното: 1. Изисках по мейл от лабораторията да анулира резултата поради погрешно взета проба и да повторят теста, който да бъде изпратен до Национална референтна лаборатория, защото се сетих, че ми бъркаха с клечка само в носа (даже само в едната ноздра), докато пробите за PCR се вземат от нос и гърло. Всъщност нямам нищо против лабораторията/лаборантите, бъркат в носовете на хората за пари, няма лошо. 2. Пуснах жалба в МЗ за нарушение на Закона за държавния служител (административно бездействие и грубо отношение). „

barometar.net