Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.05.2022
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Колко време ще управлява правителството на Кирил Петков?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

В Испания изумени от въпрос за 1500 лв. в нашенския „Стани богат“

Българската версия на „Стани богат“ успя да предизвика сериозен интерес в социалните мрежи в Испания. Потребител с никнейм Shion Kaz сподели въпрос, за да подчертае разликата в нивото между въпросите, зададени в шоуто в едната и другата страна, пише „Marca“, цитирана от varna24.bg

„Ще припадна! Виждам какви въпроси се задават в испанския „Стани богат“ и видях какви въпроси има в България. Това е лудост“, написа изненадан испански потребител в профила си в Twitter.

Става дума за въпроса за 1500 лева, който бе зададен миналата седмица в предаването.

„Ако f (x) = x3 + x2 + x1 + x0, тогава f (2) = …?. Възможните варианти бяха 13,14,15,16. Българския участник се затрудни доста и с помощта на два жокера (50/50 и „Обади се на приятел“) успя да отговори правилно на въпроса – верният отговор е 15.

Испанци пишат, че никога не биха отговорили правилно на този въпрос и, че е той не отговаря на тази сума. Според тях въпросът трябва да бъде зададен за много по-висока сума, например за 10 000 лева. Испанците също така са на мнение, че нивото на трудност във въпросите в двете версии са много различни. В българската въпросите са много по-трудни.

Други пък опонират, че това е прост въпрос, който изисква само минимални математически познания и, че ако повечето въпроси са толкова лесни, то нивото на българската версия е много ниско.