Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 15.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Масово изгарят електроуреди в Аврен, жителите се жалват на „Енерго Про“

Жители на варненското село Аврен подготвят жалба до „Енерго Про“ заради честите прекъсвания на тока. По думите на хората при всеки по-силен вятър или дъжд те остават без ток часове наред.

Според жителите токът спира постоянно и има ниско напрежение, което на моменти вместо 220 те са измерили, че е 60 – 80 волта. Масово изгарят електроуреди, последният сериозен проблем е бил на 10 срещу 11 януари, когато в селото е имало 17 токови удара и повече от 12 часа жителите са били без ток.

Повечето хора се отопляват на електричество, което в студените зимни месеци създава огромни проблеми.

Позицията на „Енерго Про“ е, че през миналата година са направени инвестиции в размер на над 230 000 лева за подобряване на електрозахранването в района. Предприети са и мерки, които намаляват автоматичните изключвания заради неблагоприятни външни фактори, включени са и допълнителни защити на съоръженията, както и мерки за подобряване качеството на електрозахранването, но се налагат и планови прекъсвания, за да се извършва тази профилактика. Проблемът касае повече от 4000 човека в 17 населени места, само в Аврен са около 600 домакинства, предава БНТ