Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 30.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Кристалина зад пенсионната реформа на Дянков

В България трябва да се провежда пенсионна реформа, категорична бе еврокомисарят Кристалина Георгиева при посещението си в център за медико-социални грижи в столицата.“Това го изисква демографският профил на нацията ни, както и необходимостта да бъдем конкурентноспособни, посочи Георгиева. За да се води успешно и  резултатно реформата, трябва да има диалог с обществото – да се говори с хората, да разбираме всички защо го правим“, добави тя.

„Надявам се, че правителството няма да затвори темата с диалога с едно решение, а разговорът ще продължи и ще бъде взаимно чуване“, посочи Георгиева.По думите й в бюджет 2012 г. има реформистки направления в секторите здравеопазване и образование.

„Аз съм за това да направим повече днес, за да живеем по-добре утре“, посочи тя.“Европа изживява трудни времена, не е необичайно при промяна в пенсионната система или когато става въпрос за съкращения, както е в БДЖ, хората да излязат на стачка – това е в правото наънашите граждани и това се приема в Европа като признак на демокрация“, коментира още еврокомисарят.

dnes.bg