Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 30.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Мирослав Найденов: Поискал съм контролът да бъде на ниво, за да не се повтори ситуацията с взрива от салмонела във Варна

 Аз съм поискал контролът да бъде на ниво, което да не позволи да се повтори ситуацията с взрива от заболяване от салмонела във Варна. Това заяви министърът земеделието и храните Мирослав Найденов, който днес посети детска градина „Ян Бибиян” във Варна, за да се срещне с родители и с ръководството на детската градина във връзка с пламналата преди време епидемия от салмонела, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна. Министърът посочи, че при следващата такава ситуация обяснения няма да приема. Найденов е във Варна, за да успокои родителите и изрази категоричност, че това няма да се повтори. Някъде системата е пробита, поради което не трябва да се избързва с анализа. Министър Мирослав Найденов добави, че утре на посещение във Варна ще бъде и здравният министър Десислава Атанасова, която също ще се запознае със ситуацията. „Липсата на прозрачност по отношение, от къде идва проблемът и какво се прави доведе до това аз днес да бъда тук и нещо повече – премиерът разговаря с мен и поиска да се срещна с родителите по въпроса”, посочи още земеделския министър. Той не може да си обясни липсата на прозрачност в институциите, което може да се дължи на притеснение от тях страна да застават пред медиите.
По отношение на информацията, че в два магазина от мрежата са били засечени заразени продукти, Мирослав Найденов, коментира че това не е изключено и такива продукти действително биха могли да бъдат открити. Това може да се дължи на неправилен температурен режим, при лоша хигиена и т.н.На срещата присъства и Драгомир Бакалов, чиято дъщеря на година също е била заразена от салмонела. Той заяви, че детето му вече боледува втори месец, като причината е същата тази липса на прозрачност в институциите, за която говори министър Мирослав Найденов. По негови думи нито едно обещание няма да компенсира страданието нито на детето му, нито на семейството му.

focus-news.net