Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 30.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Недко Радев: Фирма Пазари е финансово стабилна, разполагаме с 3 млн.лв. налични средства

nedko-radev

Недко Радев има завършена магистърска степен в Икономически университет Варна, специалност „Счетоводство и контрол“. Трудовата му кариера започва като ревизор в „Държавен финансов контрол“. Преди да бъда избран за изпълнителен директор на фирма „Пазари“през 2016 г. , той има над 20-годишен опит в банковата сфера.

Г-н Радев, как протече Комисията по собственост и стопанство, на която представихте отчет за финансовите резултати на фирма Пазари?

Комисията мина добре. Докладвах финансовите резултати на дружеството за миналата година. През 2018 г. свършихме доста работа – направихме паркинг на Централния пазар, асфалтирахме изцяло централната алея и изкърпихме всички дупки в пазарите на Варна. Направихме основен ремонт на Рибната борса, имаме и много други вложения, с които подобрихме визията на пазарите. Фирма Пазари е финансово стабилна. Завършваме 2018 г. с чиста печалба от 309 000 лв. и с налични средства в размер на 2.7 млн.лв. Инвестициите, които сме направили през изминалата година са 400 000 лв., а откакто поех управлението на фирмата през 2016 г. сме инвестирали около 800 000 лв.

Имаше ли въпроси към Вас от страна на общинските съветници?

Разбира се. По традиция въпросите са от Борислав Гуцанов, който винаги изпитва съмнения относно управлението на фирмата. Смятам, че добре обясних какво е финансовото състояние на Пазари, как се управлява дружеството и той остана доволен. Мисля, че общинските съветници останаха удовлетворени от отговорите ми и за това говори факта, че всички гласуваха За отчетите на фирмата. Без г-н Гуцанов, който го прави по дефолт.

Какви бяха въпросите на г-н Гуцанов?

Той винаги се хваща за печалбата на Пазари. Преди години била по-голяма, а сега намаляла. Когато поех управлението на фирмата през март 2016 г., последният баланс за 2015 г. показваше печалба от 520 000 лв., но наличните средства бяха в размер на 900 000 лв. Освен това фирмата имаше несъбрани вземания около 830 000 лв. което образуваше куха печалба. Години наред нищо не е правено в Пазари, всичко е оставено на самотек. Когато работиш и правиш разходи за инвестиции естествено печалбата намалява. Но в същото време подчертавам, че макар и с по-малка печалба, наличните парични средства на Пазари са в пъти повече. В средата сме на 2019 г. и фирмата вече разполага с 3 млн.лв. парични средства, които са източник за бъдещи инвестиции. Освен това към 2018 г. намалихме вземанията от 830 000 лв. на 570 000 лв.

Какви ще бъдат бъдещите инвестиции на фирма Пазари?

През 2017г. поради инфраструктурните проекти, които се реализираха във Варна загубихме три пазара – на Автогарата, в квартал Аспарухово и улица Роза. Желанието на община Варна е тези пазари да се възстановят и предстои изграждането им.

въпросите зададе Иво Югов

barometar.net