Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 30.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Община Девня в челната 10-ка на общините с най-добри финансови показатели

obshtina-devniaЗа пореден път Девня е в челната десетка в класацията на Министерството на финансите за общини с най-добри финансови показатели за второто тримесечие на 2019 година. Тази позиция се базира на комплексен анализ на ведомството по редица показатели като финансова самостоятелност и устойчивост, инвестиционна активност, просрочени задължения, поети ангажименти и задължения за разходи през посочения период и др.“ – информира Свилен Шитов – кандидат-кмет от ПП ГЕРБ и допълни:
„Накратко от публикуваното на официалния сайт на ведомството става ясно, че със собствените си приходи нашата община успява да се справи с всички плащания и същевременно да извършва достатъчно по обем капиталови разходи.
Към 30 юни т.г. Община Девня няма просрочени задължения, като същевременно наличните средства са достатъчни по обем, за да покрият поетите ангажименти за извършване на бъдещи плащания по договори. 45% от приходите са изразходвани за капиталови разходи, което означава, че Община Девня има висока инвестиционна активност, като същевременно няма просрочени задължения. Разходите, които общината е поела да извърши за в бъдеще, са в съотношение 14 на сто спрямо общия размер на разходите, което означава, че сме спазили разпоредбата на Закона за публичните финанси и не сме надвишили допустимите 15%. Удовлетворен съм, че за пореден път финансовите показатели на Община Девня са съизмерими с толкова големи градове, както и че сме изпреварили стотици общини. Това, че в Девня се реализират все повече проекти и се изграждат нови обекти, е вследствие на добрата финансова дисциплина, която въведохме с моя екип. Ако ми гласувате доверие за втори мандат, ние ще запазим това темпо и ще постигаме още по-добри резултати.“

barometar.net