Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 30.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Лора Щерева: Варна е прекрасна, тук всеки може да сбъдне мечтата си

lora-shterevaЛора Щерева е завършила мениджмънт в туризма и е специалист по стопанско управление. Тя е представител на гражданския сектор в листата на СДС-Варна, с номер 64 в бюлетината.

– Какви са приоритетите в управленската програма на съветниците от СДС ?
– Благополучието на хората е важна част от положителното развитие на един град, затова СДС, като политическа партия, има за постигане ясната цел – „Европейски граждани с европейски доходи!”
Гражданите в една община живеят добре, когато икономиката на града им върви добре. В управлението трябва да има прозрачност с цел гражданите да бъдат не само информирани за проектите, които се реализират и които предстоят, а да имат възможност за обратна връзка и позициите им да влияят върху местната власт.

– Какви са конкретните ангажименти и инициативи, за които настояват варненци, хората от вашия квартал, колегите в професионалната ви сфера?
– В ежедневието си се срещам с много различни хора. Различни по възраст, по характер, по етнос. Всички те искат да живеят в един „ зелен” град – чист и красив. Това се осъществява и сега, но обхвата трябва да се разшири – към улиците, водещи до дома на всеки, на тротоарите , по които трябва да вървят пешеходците. Те трябва да бъдат напълно разчистени от паркирани коли, колкото и да не достигат паркоместата.

– В каква степен добре стикованият екип е гаранция за ефективна работа?
– Във всяко едно начинание екипната работа е гаранция за ефективни резултати – както в професионалната сфера, така и в личните ни изяви. СДС има достатъчно професионалисти в сферата на образованието, финансите, здравеопазването, в сферата на дребния и средния бизнес. Всички заедно, обединени в обща кауза, могат да постигнат успех за варненци.

– Какви са потребностите на съгражданите Ви, които ще са основни приоритети за вас в предстоящия мандат?
– Съгражданите ми искат град със стратегическо развитие. Искат яснота за това какво ще е бъдещето за децата им и за тях самите, трябва им стабилна среда, в която да могат да го планират и да го осъществят според предварителния си замисъл. Има и такива, които се насочват извън пределите на града, казвайки си, че искат да опитат в друга посока, дори в друга държава. Оставят близките си, семействата си, любимите си хора в името на нещо „по–добро”. Варна е прекрасен град и би бил „ доброто“ за всички. Тук всеки би могъл да сбъдне мечтата си.

sdsvarna.net