Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 30.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Варна почете паметта и подвига на Апостола

Поради епидемичните мерки без организирано честване, варненци, представители на институциите в града, ученици и организации почетоха паметта и подвига на Апостола на свободата Васил Левски пред барелефа на националния герой на кръстовището на бул.“Осми Приморски полк“ и бул. „Левски“ и паметника на Левски в Морската градина, предаде репортер на Varna24.bg.

По повод 148 години от гибелта на Дякона венци и цветя пред барелефа на Апостола бяха поднесени от името на областният управител Стоян Пасев, кметът на Варна Иван Портних, ВМС, митрополията, районните кметства, консулствата в града, училища, чийто патрон е Левски, политически партии и патриотични организации.

„На тази свята дата всеки българин се чувства горд. Радвам се, че въпреки усложнената ситуация днес много деца и ученици засвидетелстваха почит на националния герой. Трябва да помним заветите на Левски – дела трябват, а не думи! С благодарност към всички будители и учители, които възпитават децата ни в уважение към националната ни памет“, коментира кметът на Варна Иван Портних по време на честването.