Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Иван Портних: ПП прекратиха жизнено важни проекти за развитието на Варна

Коалицията ГЕРБ-СДС проведе среща с активите на двете партии в район „Аспарухово“. В нея взеха участие областният координатор на ГЕРБ и кмет на Варна Иван Портних, зам.-председателят на СДС д-р Янко Станев, кандидати от листата на коалицията ГЕРБ-СДС в 3 МИР-Варна, водена от Даниел Митов, бившият депутат и министър на спорта Красен Кралев, бившият депутат Бранимир Балачев и кандидатите от листата от район „Аспарухово“ доц. д-р инж. Медиха Хамза, Милена Димова и Антон Любенов, членове, симпатизанти и съмишленици на двете партии в коалицията.

Областният координатор и кмет на Варна Иван Портних изрази притеснението си относно дълбоката криза, в която бе хвърлена държавата в последните месеци и липсата на каквито и да било решения в кампанията на „Промяната“, освен заучени думички, с които привличат обществено внимание, вмятайки в едно изречение думите „ГЕРБ, мафия, корупция, мутри и 12 години“.

Той подчерта още, че в България цари абсолютен хаос, но какъв е реалният мащаб на кризите, създадени от четворната коалиция и „Промяната“ едва ли някой може дори да предположи, тъй като са овладяни дори централни медии. Иван Портних акцентира върху спрените средства за общините, за спрените програми по европроекти от новия програмен период, както и прекратените жизнено важни проекти за развитието на Варна, като автомагистралите „Хемус“ и „Черно море“ и Индустриалната зона.

Водачът на листата ГЕРБ-СДС в 3 МИР Даниел Митов категорично развенча всички митове и легенди за вноса на газа и бе категоричен, че газът е руски и той идва от „Газпром“, но през посредници, като дори назова фирмите, които посредничат. Резлутатът е, че руският газ от „Газпром“ стига до България, но на много по-висока цена. Даниел Митов обърна внимание и на беззаконието, с което стартира управлението на „Промяната“. Митов визира закриването на специализирания съд, след което нищо не последва.

„ГЕРБ започна такава реформа, имаме я разписана. Тя обхваща всички звена на съдебната система, а не скроена на парче, както и на когото му е угодно“, подчерта още Даниел Митов. И допълни, че за него, най-голямото предателство към българската демокрация е, че с четворната коалиция „Промяната“ върнаха комунистите на власт“.

Варненецът Красен Кралев, който е кандидат от листата на ГЕРБ-СДС заяви, че „няма как да спечелим войната, без да познаваме врага“. Според него, това, през което премина ГЕРБ през последните години, би могло да се нарече жесток терор. По думите му цялата медийна машина, начело с националните телевизии, е застанала срещу ГЕРБ и се е превърнала в пряк участник в лъжите на „Промяната“, избягвайки да търси и показва истината. „Преживяхме Рашков, преживяхме откраднатите избори, преживяхме и преврата с фалшифицираните избори, но оцеляхме“, каза още Кралев. Той също подкрепи тезата на Иван Портних, че освен клевети, които намират поле за изява в националните медии, от „Промяната“ нямат програма, с която да вдъхнат вяра у хората, а говорят само и единствено против ГЕРБ. По думите му най-голямата измама е, че това са „млади“ и „нови лица“, като даде за пример Бойко Рашков.

И тримата призоваха към масова мобилизация на активите и на двете партии в коалицията, като изразиха увереност, че ГЕРБ-СДС ще остане първа политическа сила, която има реален шанс да управлява и изведе държавата от кризата.

Думата бе дадена на доц. д-р инж. Медиха Хамза, която е на шеста позиция във варненската листа на коалицията ГЕРБ-СДС:

„Радвам се, че днес можем да бъдем заедно в такъв формат. За четвърти път ни се случва в рамките на година и малко да се явяваме на избори заедно, като коалиционни партньори. Извървели сме път, може би недостатъчен, но е път, по който сме тръгнали. Като научен работник мога да кажа, че развитие трябва да има – стъпваш на едно стъпало, полагаш усилията, правиш следващата стъпка и вървиш напред. Тоест, успехът ни се гарантира само чрез развитието. За себе си, тъй като откакто се помня живея в Аспарухово, мога да подредя нещата по този начин: моят дом, моят квартал, моят град, моята Родина. И когато стигна до моята Родина, ще направя едно – тя ще стане равно на „моят дом“. Затова, ако трябва да направим нещо, това е заради нас самите. Да положим усилия, които са необходими да стигнем до нашите съграждани и да постигнем резултат, който ще ни позволи да им помогнем да излязат от тази криза. Да не се въртим в този омагьосан кръг! Тук основното е, че победа има само тогава, когато има силен екип. Силен екип, много работа, и тогава ще дойде желаният резултат. Поне така е било през целият ми житейски път. Няма да говоря за кризи – колегите говорят, като свидетели на всичко от първо лице, но ще говоря от името на хора, чийто джоб е изтънял; хора, които като си отворят хладилника, отново се сблъскват с реалността – той е празен. Няма човек в тази държава, който може да каже „Аз живея по-добре, отколкото преди година и половина или две“. И това трябва да е основната ни теза, да стигне до душите и до сърцата на нашите съграждани, за да можем наистина на финала да кажем „борихме се, казвахе, показвахме, стигнахме до хората, имаме резултат.“

„Съединението прави силата. Това не е само лозунг на сградата на Народното събрание.Това е лозунг на всеки, който иска да спечели. Но, да спечели не само избори, ами да спечели и уважение. Да спечели уважението, чрез властта, която упражнява, чрез гласовете, които е получил. В коалициите съм бил шеф на големия партньор, част от обединението. Аз пожелавам на всички да изпитат онова удоволствие от коалицията, което е човешко удоволствие тогава, когато си вярваш“, взе думата д-р Янко Станев, заместник-председател на СДС. Той добави още, че това е моделът, който може да изведе България от кризите – моделът на ЕНП в лицето на двете партии ГЕРБ-СДС.

Областният коорднинатор на ГЕРБ и кмет на Варна Иван Портних закри събитието отново с призив за обединение и вяра в победата и изрази увереност, че ГЕРБ-СДС ще бъдат не само първа сила, но и ще управляват, за да излезе държавата от дълбоките кризи, в които бе хвърлена през последната година.

По материала работи Геновева Михайлова

dnesplus.bg