Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.07.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Доц.Медиха Хамза: След срещата на върха в Манхайм, погледът на Европа се обръща към икономиката като социален вектор

Кандидатът за депутат от коалицията ГЕРБ-СДС доц. д-р инж. Медиха Хамза за социалната икономика:

След срещата на върха в Манхайм през месец май миналата година погледът на Европа се обръща към икономиката като социален вектор. На тази среща се представя Манхаймската декларация, която полага основите на Европейския план за действие. Мерките, описани в декларацията, създават устойчиви икономически дейности с положително социално въздействие – растеж, иноваторство, екология, заетост, и др. Препоръчва се взаимодействие между европейските, националните, регионалните и местните власти, както и на всички заинтересовани страни в областта на социалната икономика.

България има своето участие в социалната политика на Европейския парламент в лицето на евродепутата Александър Йорданов – член на Социалната комисия в европарламента, както и представител на дясно-консервативната политика на СДС в Европейската народна партия. Тази политика ще отвори нови хоризонти за социалната икономика в Европа посредством Европейския план за действие, който дава на бизнеса и всички сфери в страните членки възможности за растеж, както и отключване на техния потенциал.

България има огромна нужда от тези мерки за справяне с последствията от кризите, а предвидените действия предоставят адекватни решения на последствията от Ковид пандемията, политическата и геополитическата криза. Това, с оглед на продължаващото повече от година хаотично-финансово и упадъчно управление, бе предмет на разговорите, които доц. Хамза проведе на място в Брюксел. Като експерт, ангажиран със социалната политика и бивш председател на комисията за социални дейности и жилищна политика към Общинския съвет във Варна, кандидатът за депутат от СДС в коалицията ГЕРБ-СДС доц. Хамза смята, че „цялостната стратегия на мерките, заложени в Манхаймската декларация и Плана за действие, е да се приеме цялостна рамка в подкрепа на социалната икономика и да се постигнат ефективни резултати при решаване на кризите“.

dnesplus.bg