Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Ицо Хазарта: Политиците са основната причина, за да съществува мафията

”Плиткоумните не смятат за себе си, че са такива”, обясни Христо Петров, познат като Ицо Хазарта пред Дарик радио. „Аз виждам този инструмент лъжата като нещо, което се утвърждава като нормално… Намират това за най-сигурния начин да си постигнат целите“, поясни кандидатът за народен представител. Христо Петров отбеляза, че от дълго време се интересува от политическите процеси.

„Всеки от тези хора трябва да е там с ясното съзнание, че помага на страната си с това, което е най-добър“, обясни той относно ролята на народните представители. „Безпокои ме ниският коефициент на полезно действие на тази институция“, коментира Петров относно Народното събрание.

Той обясни, че чрез процедурите по водене, говоренето извън темата и другите процедурни хватки, от дълго време се опитват да ни внушат, че това е политиката. „Има авторитети, просто трябва те да са повечето“, коментира той във връзка с експертността на политиците ни. „Може да има реформи… Но просто трябва да има една критична маса от хора“, категоричен е той.

„В политиката можеш да постигнеш възможното, а не желаното“, обясни Христо Петров. Той коментира, че политическите анализатори дават съвети и критики, но „след това затварят лаптопа“ и разкритикува нежеланието им да „се изцапат“.

По думите му политиците приемат властта като „игра на Господ“.

„Мафията не е възможна без политиците и според мен политиците са основната причина, за да съществува тя“, поясни той. По думите му всички са видели, че мафията може да сваля правителства.