Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Борисов: Никога не съм имал кюлчета, нито фалшиви евро в чекмеджето си

ГЕРБ може да направи правителство с първия мандат, но то няма да е устойчиво. За да няма ядосани, не трябва да се говори за който и да е мандат, а трябва да управлява коалиция. Това коментира пред бТВ лидерът на партията Бойко Борисов. На въпроса коя е коалицията, той отговори, че тя отразява „факта на гласуванията в парламента, които показват резултатите от изборите, а именно, че българите искат двата съюза – българския и евроатлантическия“, съобщава news.bg.

„Не искам да подкрепят нашия мандат, и ние няма да подкрепим техния. Но ако работи така парламентът, как ще обясним, че го разваляме“, попита Борисов. Той даде за пример коалициите по войната в Украйна, позицията за РСМ, за промените в КПКОНПИ. За връщането на хартиената бюлетина той е категоричен, че е спекулация, тъй като машините остават, „макар да са на Мадуро“.
„Кабинет по политики“ според ГЕРБ – от стерилен политически до кризисен

„Единственото добро в зимата и войната е правителство и работещ парламент“, смята той.

Лидерът на ГЕРБ коментира и президента Румен Радев – благодари му за търпението и поиска „да свикне, че са победители“. Според него той не се е уморил да прави служебни кабинети. С главния прокурор Иван Гешев не се е чувал отдавна, но подкрепя промените на „Продължаваме промяната“ в частта на съдебната реформа.

Борисов определи поведението на ДПС и „Български възход“ като най-отговорно сред останалите партии. Той е готов да се срещне с лидерите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев. Въпреки ареста му лидерът на ГЕРБ е готов на компромиси.
„Ако всички бъдем мъдри, ще има правителство“, категоричен бе Борисов. Кабинетът може да е без политически лица, назначаваме 20 министри – X, поясни той. Мнението му е, че съставеното правителство ще е с кратък мандат, например до лятото.

Третият мандат за него ще е „най-лесно да отиде при „Български възход“.

„Няма да съм номинация за премиер, но няма да се оттегля от поста си в партията, по-опитен човек от мен в момента няма. Мога да ръководя най-добре от всички. Те имат 8-9% и не се отказват, а аз да се отказвам…“, коментира той. Бойко Борисов е готов със състав на кабинет, но отказа да назове бъдещи министри, тъй като това „сега не е важно“.
Той коментира и позициите на партиите по различни теми: Атаките на служебния министър на енергетиката Росен Христов определи като спекулация и зае страната на „Продължаваме промяната“ в обвиненията за газа и доставките му. ГЕРБ иска неговата оставка, обяви Борисов. Действията му показват, че са работили в услуга на руската федерация.

Относно оставката на министъра на МВР Иван Демерджиев – за Борисов това би било „акт на достойнство заради убийството на граничния полицай“.

„Никога не съм имал кюлчета, нито фалшиви евро в чекмеджето. Работил съм в ИПОН, работил съм в евро, но никога не съм имал кюлчета“, каза в отговор на въпрос той. Бойко Борисов поиска да приключи разговорът, защото вече се заклел, че не е имал кюлчета, нито е живял с жена-банкерка. „Елементарна е схемата, която сработи, всички искаха да го няма ГЕРБ“, каза той. Какво като ме записват, народът пак ме сложи пръв, заключи той. Бившият премиер не знае кой го е записвал, макар да знае, че го записват и в тоалетната. Смята обаче, че това са същите хора, които записват и Кирил Петков и Лена Бориславова „на парапета“.