Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Обвинената в убийство Ивет Стайкова щяла да умре от свръхдоза

Ивет Стайкова, обвинена в убийството на баба си – актрисата Виолета Донева, остава в ареста. Това потвърдиха финално апелативните магистрати, които се съгласиха със своите колеги от Софийския градски съд за взетата мярка.

3верството бе извършено в края на октомври тази година. Тогава актрисата бе открита в апартамента си в София удушена и наръгана многократно. Тричленният състав на Апелативния съд в столицата прие, че достатъчно данни и доказателства сочат именно, че внучката е ликвидирала баба си. Освен това предвид дългогодишната употреба на високорискови наркотици, момичето има поведенчески изменения, суицидни мисли, което прави промяната на мярката й за неотклонение недопустима на този етап, тъй като създава опасност тя да извърши друго престъпление, включително може да е опасна и за себе си. 18-годишната Стайкова помоли Темида да й бъде променена мярката за неотклонение с думите „животът е пред мен, искам да живея и продължа да се уча“, но това не трогна особено много магистратите.

Обвиняемата за жестокото убийство на баба си заяви също, че може да отиде при бивш приятел, при неговата майка, може и при своята, също и в „сливенския“, защото там й е интересно, а може да си живее и в следствения арест. Самите думи на Стайкова доказват неадекватност и нетрезва мисъл. Съдът назначи да бъде изготвена психиатрична експертиза на обвиняемата, която ще покаже дали Стайкова може да носи наказателна отговорност, или не.

Младото момиче развива пристрастеност към наркотиците преди повече от четири години. В клипче, публикувано в социалната мрежа тик-ток, внучката на Виолета Донева разказва за сблъсъка си смъртта през 2018 година. Видеото е публикувано преди две години и през цялото време е гледано от стотици потребители, включително и от нейни близки.

„Преди почти две години предозирах. Датата е 24.04.2018 година. Бях умряла за 67 секунди“, пише в зловещият си разказ Ивет. „Видях своята майка, която ми каза „Обичам те!“ и също така видях нещо като светлинка и един глас, който ми казва: „Не можеш да умреш!“, продължава момичето. Прави впечатление, че още след публикуването на видеото под него има много коментари как момичето се нуждае от помощ. „Няма ли кой от близките й да види това, явно е, че момичето се нуждае от помощ“, пише неин последовател, а друг добавя: .,Момиче, имаш нужда от помощ. Тези неща не се говорят тук, а пред специалист“. Въпреки всичките коментари, смущаващите кадри са достъпни повече от две години.

Стайкова така и не преодолява проблемите с наркотиците. Тя е лежала в психиатрични клиники поне 4 пъти през последните години. Според близки до семейството тя не е страдала от материални липси. Баща й Иво Стайков, който е режисьор на филма „Пъзел“, се е грижел добре за нея. Баба й Виолета също помагала. Двете били много близки, а момичето почти всеки ден я посещава в дома й, затова разполага с ключ от апартамента, в който е извършено убийството. Многократно са правени опити да й се помогне, но заради тежкото депресивно състояние Ивет така и не успява да пребори зависимостите. В социалните мрежи има много клипове, в които тя сама разказва как мрази живота си, иска да е сама и не вярва на никого, писа „България Днес“.