Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 30.09.2023
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

В категория Анализи

Добре дошли в бъдещето

Да си глупав е избор. Време е да направите цивилизационен избор, който да ви осигури по-успешно бъдеще. Също както можете да смените пола си, е дошъл момента и да можете да изберете да се откажете от вашата интелигентност.

Ако сте били добър ученик, отличен студент и, нека го кажем нескромно – умник, не се притеснявайте. Съзнателния ви отказ от интелигентност ще заличи всичките тези неприятни факти от биографията ви. Звучи отвратително, но интелигентността не е хубаво нещо.

Звучи още по-отвратително, но интелигентността дори е вредна. Най-вече за вас.

Добре дошли в модерното време на менталната евтаназия.

Огледайте се. Живеете в свят, в който да си умен не е уместно. Умния човек се опитва да има мнение. Гледа да изпъкне. Да демонстрира качества. Прави забележки и е критичен. Не е лагер, който безропотно да се върти 24/7 в корпоративната машина. Лагер, който да се самоподдържа в прилична физическа форма, за да издържи на напрежението през годините, и ако може да пукне веднага след като се пенсионира, за да не тежи на пенсионната система. Мислите ли, че някоя от така пазените социално-икономически системи има нужда от подобен тип хора?

Когато кандидатствате за работа работодателите не се интересуват от вашата интелигентност. Е, трябва да има някаква, да кажем, базова интелигентност и дотам. По-важното е да сте прилежни, добри и безропотни. Ако може и да сте хубави, за да запълвате по приятен начин големите пространства, осигурени от сивите стени в офисите. Но най-важното е да не създавате проблеми. А интелигентността сама по себе си е проблем. Тя води до бунт. Корпорациите не обичат бунтове. Правителствата също.

Умният човек иска да е осведомен. Огледайте се и ще забележите, че вас не ви осведомяват. Новия свят няма нужда от осведомени хора. Има нужда от потребление, индекси и лихвени проценти. Има нужда от реклама, пиар и пропаганда. Къде тук се виждате вие, въоръжени с вашата интелигентност? Къде виждате и децата си? В един бъдещ свят вие ще бъдете убедени (ще се учудите колко бързо ще се случи това) да си имплантирате чип, свързан с неокортекса, по който ще текат реклами, докато не се побъркате и си продадете органите, за да наваксате на потребителските си нужди.

Затова, моля ви, отбягвайте да бъдете умни. Освен, че е вредно, интелигентността ще ви пречи да бъдете успешни. Ще ви го кажа по-разбираемо: Не е смарт да си смарт!

Затова постъпете рационално и се откажете от досадния ви интелект. То и без това скоро ще пуснат изкуствен, който по време на черния петък ще се продава с 80% намаление. И това ако не е хубава новина?!

Добре дошли в бъдещето.

Емил Йотовски
fakti.bg