Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.11.2022
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

В категория България

Иван Гешев: Бесен съм, по пътищата загиват повече хора, отколкото във война

„От една страна съм бесен, а от друга се надявам, че трябва и можем да прекратим войната по пътищата. Дойде време, че българските граждани искат от държавата да има даде това, което заслужават, а те заслужават сигурност и защита.“ – каза главният прокурор на кръгла маса на тема „За мащабни действия срещу войната по пътищата“.

„Решенията са ясни и ще бъдат изложени какво трябва да се направи и не са трудни за изпълнение. Това не се случва, защото държавата наблюдава безучастно процесите. Държавата е безучастна, защото е по-лесно да закриеш едни специализирани структури, защото става въпрос за 3 млрд. лв., което да доведе бум на престъпността и наркотиците, което е не по-важно за някои политици, отколкото интересните на хората“, подчерта Иван Гешев, цитиран от news.bg.

Той ще настоява пред останалите власти за законови промени за войната по пътищата, защото в противен случай цената ще продължи да се плаща с човешки животи. „Всичко това, което правим ще си заслужава, само да спасим още едно дете и още един човешки живот“, категоричен бе обвинител номер едно.