Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Радостин Василев поръчал на ГДБОП и Национална полиция журналистите от BIG5 заради материали срещу него

Смехотворно е Василев да пише на Бойко Рашков, че се страхува журналистите от BIG5 да не му посегнат… сексуално!? Не само на него, но и на жена му, и на детето му

Бившият спортен министър от „Има такъв народ“, понастоящем депутат от „Продължаваме промяната“ Радостин Василев, известен като Руди Гела, се е оплаквал на Бойко Рашков от публикации в медията ни BIG5, разкри сайтът ПИК.

На 7 юни, по-малко от 6 месеца, след като е станал министър на младежта и спорта, той е написал дълго писмо до Бойко Рашков, в което се оплаква: “спрямо мен се извършва системно престъпно поведение, чрез писмени нападки и/или излагане на неистинска информация”. Василев представя себе си като душа ненагледна, а пък BIG5 го нападали неоснователно, видите ли, пише той в жалната си жалба, адресирана лично до министъра на вътрешните работи. (Ако това не е злоупотреба със служебно положение и власт, здраве му кажи!)

Още по-смехотворното е, че Василев пише, че се страхува журналистите от BIG5 да не му посегнат… сексуално!? Не само на него, но и на жена му, и на детето му. И тези разсъждения са на фона, че екипът ни е съставен предимно от жени, в чиято възрастова категория Радостин Василев определено не попада, а към децата може да изпитваме само майчински чувства. Но признаваме правото на г-н Василев да има сексуални фантазии, па макар и странни.

Бихме информирали обаче г-н Василев, че BIG5 още от лятото разполага с информация, че се опитва да се саморазправя с медии и в частност с нас. BIG5 разполага и със скрийншот на чат, в който той обяснява как сме дадени на ГДБОП, като логично възниква въпросът какво общо би могло да има ГДБОП с нас, че да ни разследва? Да не би да сме организирана престъпна група само заради това, че пишем, че е далавераджия?

Или пък заради това, че е безпрецедентна наглост бивш министър да поръчва медии и журналисти само защото ползва държавата като бащиния, което пише днес и сайтът ПИК? Или пък за това, че сме коментирали публичните му снимки от социалните мрежи, на които видимо не прилича на министър или депутат?

Няма налично описание.

Очевидно болното его и комплексарщина на Радостин Василев – Руди Гела, се компенсират с поръчването на журналисти? И от кога ГДБОП се занимава с дела от частен характер? Защото жалбата му е именно такава. Или влизайки в управлението, е решил, че може да налага цензура и да забранява свободата на словото?

И между другото, в BIG5 разполагаме с достоверна информация, че „поръчката“ срещу нас е възложена в Националната следствена служба. Случайност? Едва ли, предвид факта, че именно Бойко Рашков бе преди време началник на тази служба и най-вероятно все още държи някоя и друга капия там.

Нека напомним на настоящия депутат от „Продължаваме промяната“, че именно бившата му и настояща партии закриха Специализирания съд и прокуратура. Нали „Промяната“ обещаваше промени, а всъщност нищо не се е променило и даже става още по-зле. Тези, които крещяха, че Специализираната прокуратура трябва да бъде закрита, защото работи за поръчки, всъщност са многократно по-големи поръчители и от най-тежките времена на специализираната прокуратура. И в случая Радостин Василев го доказва. И тук да добавим още, че дори в най-мрачните времена на тази прокуратура, повярвайте ни – ние знаем много добре за какво говорим, такава безскрупулна злоупотреба с власт не е имало. И е неизбежно отново да повторим, че „Продължаваме промяната“ всъщност се оказа най-голямата лъжа на Прехода.

Как въобще е възможно министър или някой друг да се обади на „главата“ на МВР и да поиска саморазправа срещу дадено лице, фирма или институция?! Наскоро в медиите излезе информация, че Ивайла Бакалова била посетила лично бившия министър на МВР Бойко Рашков, като му дала „данни“ и поискала институционна разправа с няколко конкретни лица. А, бе, уважаема Бакалова, това да не ти е Glovo?! Утре може би ще поискаш главите им на масата у вас?

И повярвайте – тук не става дума за единични случаи, а за болен и крайно деформиран манталитет. Като е ужасно обидно тези, на които ние като общество възлагахме надежди, да се окажат двойно по-голямо дъно от предходните.