Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Почина Кирил Аспарухов

Журналистът, поет и шоумен Кирил Аспарухов е починал на 75-годишна възраст, съобщи „ВАРНА новини“. Снощи той е бил намерен от близките си в офиса, след като не се е прибрал у дома.
Кирил Аспарухов е роден на 5 ноември в гр. Петрич. Автор и водещ е на развлекателни програми, телевизионни предавания, фестивали и модни ревюта. Кирил Аспарухов има издадени повече от 20 книги с поезия и интервюта.

Журналистът Иво Югов преди време написа за него: „Кирил Аспарухов може да бъде поздравен за усилията, които полага, за да запали духовното във варненци и да ги развлича с неподражаемия си маниер. Поетът ни дарява с проникновени и искрени стихове, журналистът с майсторски направени интервюта, шоуменът с блестящи програми, от които лъха ведрост и смях. Кирил Аспарухов е човекът-оркестър и тази роля му се отдава. Завладяващ, непринуден, преоткриващ се – той е един от символите на Варна и никога не си е позволил да прекрачи прага на позволеното доверие между себе си и хората, които вярват в него. Самият Кирил Аспарухов е институция, в която сам е създал правилата и ги спазва.“

barometar.net