Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 13.06.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Започна ремонт на северната част в „Кайсиева градина“

Строителните дейности по довършване на цялостния ремонт на „Кайсиева градина“, район „Владислав Варненчик“ започнаха. Те обхващат района, заключен между бул. „Трети март“, ул. „Асен Разцветников“ и ул. „Проф. д-р Емил Станчев“. На мястото край бл. 207 и бл. 208 днес бяха кметът на Варна Иван Портних и районният кмет Николай Костадинов.

Проектът предвижда благоустрояване на междублоковите пространства с изграждане на нови паркоместа, озеленяване, детски, спортни и фитнес площадки, обособяване на зони за отдих. След това започва рехабилитация и ново изграждане на вътрешно кварталната улична мрежа, нови алеи и тротоарни настилки, осигуряване на достъпна среда за хора в неравностойно положение, ново енергоспестяващо осветление.

„Подробният устройствен план на „Кайсиева градина“ е бил одобрен още 2010 г. и с него са реституирани в реални граници много терени между блоковите, където е извършено строителство. През 2016 г. наложихме мораториум върху строителните дейности, който обаче падна в съда. Това е причината в част от „Кайсиева градина“, където вече направихме ремонти, да има необлагородени терени, които са частни“, обясни Иван Портних. Южната част на „Кайсиева градина“ бе обновена през 2020 година, след като с постановление на Министерския съвет правителството на Бойко Борисов осигури 8 млн. лв. за благоустрояването на района. Вторият етап, който започна днес, стана възможен с осигуряване на заемни средства с решение на Общинския съвет във Варна.

barometar.net