Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Александър Морфов: Директорът купи актьорите с големи заплати

„Аз съм уволнен. Аз съм аут. Така повече не може да се живее. Продължаваме да бъдем в сянката на уродливо управление вече в продължение на толкова много години. Цялата държава се е впила в нормалните хора и смуче кръвта им, защото ги е страх, защото са бедни, защото са слаби. И те това използват“, заяви режисьорът Александър Морфов в първото си интервю след скандала в Народния театър, след който бе дисциплинарно уволнен.

„И може би трябва да дойде моментът – аз не говоря за революции, но може би трябва да дойде моментът, в който да се каже: „Те ни изпиха всичко!“ Аз не говоря за ситуацията в театъра – тя е едно миникопие на онова, което се случва в държавата“, допълва Морфов, пише България Днес.

Според него причината голяма част от колегите му да застанат на страната на директора Васил Василев била големите заплати, които той им изплатил. „Неговият голям ход беше в това, че купи актьорите. С първото си идване ги купи – направи им заплатите три пъти по-големи. Даде им премии между 8 хиляди и 18 хиляди лева и цялото племе тръгна след него“, каза режисьорът за ексшефа си.

Морфов допълни и че според него проблемът в театъра е най-вече в разделението, което се получава между артистите, а не на друго място. „Тези хора започнаха да се гледат накриво и започват да не си говорят, а това е много сериозен проблем“.

Камен Донев се изказа в защита на Морфов след интервюто. Той прочете иронично писмо, в което похвали уменията на Василев, а накрая завърши с думите, че очаква само премиерът Гълъб Донев да му обърне внимание.

„Призовавам хората да изпратят по една мушмула до Народното събрание в знак на несъгласие срещу уволнението на Морфов. Определям директора Василев като една „паднала мушмула“, заключи Донев.