Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Мария Захарова: Премахването на паметника на Съветската армия е „дива инициатива“

Премахването на паметника на Съветската армия е „дива инициатива“, която „идва от евроатлантистите, контролиращи столичния представителен орган“. Това се казва в коментар на официалния представител на МВнР на Русия Мария Захарова, публикуван на интернет страница на посолството на Руската федерация в България.

„На 9 март т.г. законодателното събрание на София взе решение за демонтиране на паметника на Съветската армия, който се намира в центъра на българската столица. На кмета на града е възложено да сезира областния управител на София с предложение паметникът да бъде преместен на друго място“, пише в коментара.

„Известно е, че тази дива инициатива идва от евроатлантистите, контролиращи столичния представителен орган. Очевидна е нейната връзка с предстоящите предсрочни парламентарни избори в България, с желанието на отделни групи, претендиращи за власт, да демонстрират способността си внимателно да улавят и незабавно да изпълняват очакванията на западните си партньори, които оказват съществено влияние върху вътрешнополитическите процеси в страната. Сега в политическа „разменна монета“ се превръщат паметниците на тези, които освобождаваха България“, пише на официалната интернет страница на посолството на Руската федерация в България.