Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Известни българи искат вдигане на заплатите

Заплатите и в частност минималната да бъдат вдигнати веднага зоват популярни лица пред „България Днес“. Според звездите в момента доходите не отговарят на цените и повечето хора живеят в мизерия. Известните са особено гневни на служебното правителство, което иска да замрази минималната работна заплата до края на годината.

„Минималната заплата трябва да е 1500 лв. и нито лев по малко! Не е нормално да замразяват до края на годината смешната заплата от 780 лв. и да ни обещават 940 лв. за догодина. Цените всеки ден се увеличават, а инфлацията ни изяжда всичко.“– заяви пред „България Днес“ Антон Радичев по повод изказването на финансовия министър Росица Велкова, че минималното заплащане „замръзва“ и няма да расте повече тази година.

Още по-смел в изказванията си е Димитър Ковачев-Фънки:

Не е нормално да има хора които взимат 780 лв. за труда си. Тези пари в днешно време не стигат, за да отиде човек в магазина и да си купи плодове, зеленчуци и да живее нормално. Искам минималната заплата да стане 3000 лв. и хората да могат да си купуват авокадо и други продукти, които днес не могат да си позволят. 700 или 900 лева е страшно малко, дори без да разбирам много от финанси, знам, че това са никакви пари“, каза категорично Ковачев.

Радичев смята, че това е поредният глупав ход на служебното правителство. По негово мнение увеличението на заплатата е задължително, при положение че стойността на продуктите от първа необходимост е до небето.

Подобна е и позицията на певицата Анн Джи.

„Не мисля, че вдигането на заплатите трябва да е догодина. Това трябва да е първи приоритет на новото правителство, ако се състави такова. Това е първото нещо, на което трябва да наблегнат – да мислят за хората и техните покупателни възможности. Народът все по-малко си позволява основни неща“, коментира пред вестника изпълнителката.