Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Търсят проектант за новата сграда на Математическата гимназия във Варна

„Пускаме обществената поръчка за проектиране на новата сграда на Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“.“ – заяви пред преподавателите и учениците по време на празника на гимназията кметът на Варна Иван Портних.

Публично представяне на заданието ще направим в близките дни, засега ще споделя само, че кампусът ще бъде от ново поколение.

Напомням, че през 2019 г. по време на правителството на Бойко Борисов Община Варна получи от държавата 14 дка в района на техникумите за строителство на новата сграда. Кризите – икономическа и политическа, забавиха работата ни, но не ни отказаха, отбеляза той.

Благодаря на директора на МГ Елеонора Павлова, на настоятелството, на учителите, на всички, които подкрепят каузата за изграждането на новия дом на Математическата гимназия, каза кметът на Варна Иван Портних.

Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ е сред най-старите и елитни средни учебни заведения не само във Варна, но и в България със своята 135-годишна история. През 1945 г. на гимназията е дадено името на видния възрожденски деец д-р Петър Берон.