Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Варненец пита кмета: Лъчезар Братоев ли е „Нотариуса“ в бизнеса по морето

В последните дни в рибарската гилдия се наблюдава огромно брожение срещу новоназначеният директор на отдел „Рибарски пристанища“ в Община Варна, който освен, че е известен яхтсмен е и активист на партия „Продължаваме промяната“, съобщава Варнановини.

Общо 7 сигнала са подадени до кмета на Варна Благомир Коцев, председателя на Общинския съвет инж. Христо Димитров и до общинските съветници в морската столица. Те са във връзка с назначението на директора на отдел „Рибарски пристанища“ в община Варна Лъчезар Братоев, научи Varnautre.bg от подателите на възраженията. Сред тях са Емил Милев от „Черноморски изгрев“, Таньо Танев от СНЦ „Фарчето“, Тодор Тодоров от „Черноморски риболов“, Велислав Вангелов „Черноморска мида“, Иван Михайлов РК „Траката“, Христо Иванов от РС „Одесос 2011“ и Аспарух Парушев от „Черно море 2005“.

В сигналите си всички те изразяват своето несъгласие и възмущение от методите и начина по който Братоев противопоставя обществеността на Варна и рибарското съсловие, вменявайки на бранша вина за загубите на пристанище „Карантината“. Те протестират и срещу изказванията и публикациите му в социалните мрежи, като изразяват своето недоволство от подобни действия уронващи престижа им и този на колегите им в бранша.

Варненецът Филип Филипов коментира скандалния казус под пост на кмета Благомир Коцев:

„Господин Коцев вече имате и„НОТАРИУСА“ В БИЗНЕСА ПО МОРЕТО
Държавата отдава под наем за жълти стотинки държавни пристанища, от които частни фирми печелят милиони.
Едно от тези пристанища е ЛЗ Марина, разположено на Морска гара Варна. Яхтеното пристанище е управлявано от „ЛЗ ЯХТИНГ 1991“ АД. Председателя на Съвета на директорите – Лъчезар Николов Братоев представлява дружеството самостоятелно, по отделно и независимо от останалите членове на съвета.
Понтона на морска гара Варна, който се стопанисва от Братоев е изграден без необходимата документация, не фигурира в регистрите на морска администрация и никога не му е извършвана проверка на строителната документация. Незаконния яхтен понтон има капацитет да поеме до 30 яхти. Това яхтено пристанище е в най-атрактивния район на град Варна, то не може да съществува, без протекции от държавната и местната власт, и морска администрация.
Братоев се е прицелил и в Рибарско пристанище Карантината (собственост на община Варна, изградено с европейски пари), назначен е за началник отдел „Рибарски пристанища“ без конкурс и в конфликт на интереси от местната власт. Целта е да бъдат изгонени рибарите от общинското пристанище и настаняването в него на скъпи яхти.
Лъчезар Братоев ли е „НОТАРИУСА“ в морския бизнес. Избран за общински съветник от ПП в община Аврен, собственик и съдружник в десетки фирми занимаващи се с яхтен бизнес и управления на яхтени пристанища и председател на сдружението на яхтсмените в България. С тази визитка Братоев е назначен и за началник отдел „Рибарски пристанища“ в Общинско предприятие „Общински паркинги и синя зона“ община Варна на четири часов трудов договор. Каква ли е истинската цел на назначението му?“

barometar.net