Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

България бе преизбрана за шести път за член на Съвета на ITU

 


        За шести път България бе избрана за член на Съвета на Международния съюз по далекосъобщения (ITU). По време на Конференцията на пълномощните представители на организацията в Гуадалахара, Мексико, страната ни получи нов четиригодишен мандат в ръководния орган на най-голямата телекомуникационна организация.

Регионът на Източна Европа и Северна Азия се представлява в Съвета от пет държави. При проведените избори, делегатите преизбраха България с 116 гласа, което нареди държавата ни на второ място по гласове след Русия, и преди Румъния, Полша и Чехия.

Председателят на КРС д-р Веселин Божков изрази своето удовлетворение от резултатите от изборите за членове на Съвета на ITU: «Резултатите са показателни за авторитета, който България е изградила в телекомуникационния сектор. Активното участие на държавата ни чрез МТИТС и КРС в дейността на ITU, както и отличното взаимодействие със секторните министерства и регулатори на другите държави, допринесоха за полученото доверие и преизбирането ни в Съвета.».

По време на Конференцията, Председателят на КРС проведе срещи с д-р Хамадун Туре, Генерален секретар на ITU и г-н Хулин Зао, заместник Генерален секретар на ITU. Д-р Божков изказа поздравленията си по случай преизбирането им и изрази готовността на КРС активно да участва в дейностите на ITU. По време на разговорите г-н Туре изрази желание и надежда да посети България в началото на 2011 година.

Ръководителите на ITU дадоха висока оценка за приноса на България в дейността на ITU, израз на което е и шестия пореден мандат на страната ни в Съвета.

България е член на ITU от 1880 г. Страната ни е била избирана два пъти за председател на Съвета в периодите 1996-1997 г. и 2008-2009 г.

В организацията членуват 192 държави, повече от 700 секторни и асоциирани членове – организации от частния сектор, международни и национални телекомуникационни организации, и др.


www.barometar.net

15.10.10