Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

211 хлебопроизводители в Североизточна България провери НАП Варна

Масови проверки в сектор хлебопроизводство извършиха инспекторите от дирекция „Контрол” при ТД на НАП Варна на територията на Североизточна България през изминалия месец. Съвместно със служители на Националната служба по зърното и фуражите инспекторите по приходите са проверили 211 зърнобази, мелници, цехове за производство на тестени изделия и павилиони за продажба на закуски. Съвместните екипи са контролирали количеството и качеството на продукцията, а така също са следили за спазването на данъчното и осигурителното законодателство.

В пет от проверените 27 обекта в Търговище са констатирани груби нарушения на осигурителното законодателство – недекларирани и невнесени осигурителни задължения за период от осем месеца. Собствениците на два от проверените обекта са укривали целия си оборот, като са извършвали продажба на стока без наличието на фискални устройства в търговските обекти. На всички нарушители са съставени актове за установяване на административно нарушение /АУАН/.

Пет АУАН са съставени  на некоректни производители и търговци в Разград, където данъчните са проверили три мелници и 12 производители на хляб и хлебни изделия. Три от съставените АУАН са за нарушения на данъчното законодателство – неиздаване на касов бон, а два са за невнесени осигурителни задължения за повече от осем месеца. В Силистра са извършени общо 38 съвместни проверки, като инспекторите от приходната агенция са съставили 19 броя АУАН. В Шумен, Добрич и Русе са проверени 117 обекта за производство и продажба на брашно и  тестени изделия, но при тях не са установени нарушения на данъчното и осигурителното законодателство.

В град Варна инспекторите са проверили 14 обекта: мелници, цехове за производство на тестени изделия и павилиони за продажба на закуски.    Съставени са 8 акта за административно нарушение, като 4 от тях са за неиздаване на касов бон и разминавания на касовите наличности и сумите, маркирани на касовите апарати, а другите 4 са за нарушаване на КСО. „На всички некоректни клиенти на НАП Варна ще бъдат възложени пълни ревизии за пет години назад, за да се установят действителните обороти и дължимите лихви, а спрямо тези, които не са внесли дължимите осигуровки в законовия срок, НАП Варна пристъпва към принудителното им събиране”, заяви териториалният директор Светлан Петков.

barometar.net