Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 08.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Силен април за пазара на видеоигри

Продажбите на видеоигри – за конзоли и за портативни устройства – са нараснали с 26% през април на годишна база.Според анализа на сектора, изготвен от компанията NPD Group, ръстът се дължи на по-силното от очакваното представяне на нови заглавия като „Mortal Kombat 2011“ и „Portal 2“, съобщава АП.Пет игри са постигнали продажби от над 250 хил. копия през миналия месец спрямо едва две за април 2010 г., показват данните на NPD.Април 2011 г. е първият месец от ноември миналата година, в който има покачване на продажбите, измерени и като бройки, и като стойност. Най-голям интерес е имало към игрите, създадени за конзолата Xbox 360 – продадени са над 3,5 млн. заглавия за устройството на Microsoft.

Общата стойност на продажбите на игри, с изключение на игрите за персонален компютър, са достигнали 503,2 млн. долара в сравнение с 398,5 млн. долара преди година. Ако се включат и компютърните игри, сумата става 533,6 млн. долара.Най-добре продаваните заглавия са последната версия на бойната серия „Mortal Kombat 2011“ и приключенската игра „Portal 2“, в която трябва да използваш логическо мислене и познания, за да се измъкнеш от 3D пъзел.

На доста добри продажби са се радвали още производителите на: „Lego Star Wars III: The Clone Wars“, „Call of Duty: Black Ops“ и „Tiger Woods PGA Tour 12: The Masters“.При включването в общата сметка на продажбите и на самите конзоли и различните аксесоари към тях, то целият пазар през април възлиза на 961,2 млн. долара, като се разраства с 20 на сто спрямо миналата година.Не се разглеждат данните за свалянията на игри от интернет, нито за платената онлайн игра, така че пазарът може да е много близо или дори над 1 млрд. долара.

inews.bg