Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Facebook разреши рекламата на хазарт и алкохол

Ръководството на Facebook отмени действащите досега ограничения за поместване на реклама на алкохол, тютюневи изделия и хазартни игри, става ясно от съобщение в Inside Facebook, цитирано от световните агенции.Либерализирането на правилата се отнася и за млечни продукти, бензин, рецептурни лекарства и оръжие.

Също така отпада и възрастовото ограничение за предлагане на реклама на различни групи потребители. Тя ще може да се разглежда и от непълнолетни притежатели на профил.В съобщението си управата на социалната мрежа изрично подчертава, че няма да носи отговорност за рекламното съдържание поради глобалния си характер.В съобщението се подчертава, че отговорност управата на Facebook няма да носи и в зависимост спрямо местното законодателство на една или друга страна – например ако реклама за хазартни игри получават граждани от Индия, Белгия, Швеция, където хазартът е забранен.

Рекламата и отговорността за нея ще бъдат за сметка на рекламодателите, които ще трябват да се съобразяват със законодателството и предвидените в него забрани във всяка отделна страна, както и ползвателите на социалната мрежа, посочват от Facebook.

inews.bg