Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Второ велошествие: „В търсене на изгубената велоалея“ организират във Варна в петък

Мястото на срещата ни е на малкия вход на Морската градина срещу ИУ-Варна в 18:30 часа на 27-ми Май. Ще се движим по велоалеята до там до където я има и след това ще продължим по маршрута до където ни беше многократно обещавано, че ще бъде изградена за да проверим отново дали това е почнало да се случва.
Организатор е Велоклуб „УСТРЕМ“.Целта е да се привлече общественото и общинското внимание към проблема с недовършената велоалея и нуждата от изграждане на инфраструктура за велотранспорт в град Варна.Организаторите се заканват да организират такива шествия всеки последен петък от месеца докато не видят резултати.

РЕЗУЛТАТИ ОТ ПРЕДИШНОТО ШЕСТВИЕ (22-ри Април):

Участваха точно 50 велосипедиста, което е едно много добро начало.
Шествието педизвика множество публикации, интервюта и репортажи в медиите, а благодарение на това и обществен интерес. На следващия брифинг на кмета журналисти са задали въпроси свързани с велошествието, довършването на велоалеята и подобряване на условията за велотранспорт във Варна и той е отговорил, че поне 5 милиона лева ще бъдат заделени за велоалеи от проекта за подобряване на транспортния сектор във Варна по оперативна програма „Регионално развитие“, от където градът чака 40 млн. евро.Другият забележителен успех е че от фирмата изготвяща този проект се свързаха с нас (Велоклуб „Устрем“) и предложиха сътрудничество при проектиране на инфраструктурата за велотранспорт и велоалеите, което изключително ни зарадва.Все пак всичко това са едни хубави обещания, така че ние продължаваме очаквайки ги да се случат.

http://www.barometar.net/