Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Ню Йорк събра хиляди русалки

В изминалата събота Ню Йорк отново бе оцветен от разноцветни костюми на морски създания благодарение на тазгодишния Парад на русалките, който събра стотици хиляди хора, дошли, за да отпразнуват началото на лятото.Парадът на русалките обикновено се провежда през уикенда, който е най-близо до началото на горещия сезон. Традиционно той се провежда в третата събота на юни, като тази година бе отбелязан в 18-ия ден от месеца, съобщава сайтът chiff.com.Първият Парад на русалките е организиран още през 1983 г., като с годините се е превърнал в неразделна част от живота на Кони Айлънд. На мястото се събират хиляди участници и стотици хиляди хора, готови да видят интересните костюми и да се позабавляват.

Празникът е създаден, за да продължи традицията на подобно събитие, носещо името Mardi Gras. То се провеждало ежегодно в Кони Айлънд в първата половина на 20 век.Парадът на русалките привлича посетителите с празничната си атмосфера, както и с интересните и екстравагантни костюми, които са ръчно изработени от участниците.

Традиционно хората се обличат като русалки и редица други морски създания. В празненствата се включват и местни знаменитости, които всяка година заемат ролите на цар Нептун и на Русалката-кралица.След парада се провежда т.нар. Mermaid Parade Ball, на който всички се събират, за да послушат жива музика, да участват в томбола и да гледат бурлеска.

inews.bg