Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Конкурс за най-интересния пътепис и най-хубавата фотография „Източните Родопи – вкуси дивата природа”

Българско-холандският проект за устойчиво развитие на Източните Родопи „Новото тракийско злато” организира конкурс за най-интересния пътепис и най-хубавата фотография от Източните Родопи. Очакваме да ни разкажете за откритията си в Източните Родопи – забележителности и интересни хора, красиви местности и приятни преживявания. Темата и на двете състезания е „Източните Родопи – вкуси дивата природа”. Очакваме във вашите пътеписи и фотографии да открием трите на елемента на „Новото тракийско злато” – дива природа, екотуризъм или биоземеделие.

Пътеписът трябва да е на български и в размер до 4 000 знака. Необходимо е да го илюстрирате с най-малко три и най-много пет фотографии, които трябва да са с минимален размер 1000 пиксела по дългата страна.

В конкурса за фотографии максималният брой от един автор е 3 фотографии. Всяка трябва да е с минимален размер 1000 пиксела по дългата страна и в jpg- формат.

Наградите за победителите са:

За пътепис (по избор на победителя):

уикенд за двама в „Дивата ферма” в с. Горно поле, община Маджарово или уикенд за двама в дивечовъдно стопанство Студен кладенец, община Крумовград плюс публикация в пътеводителя за Източните Родопи, който екипът на „Новото тракийско злато” подготвя за печат в началото на 2012.

За фотография (по избор на победителя):

уикенд за двама в дивечовъдно стопанство Студен кладенец или безплатен фотолов в специално фотографско убежище на място за подхранване на лешояди  плюс публикация в пътеводителя за Източните Родопи.

Пътеписите и фотографиите на отличените на второ и трето място участници ще бъдат наградени с биологични продукти от Източните Родопи.

На интернет страницата на проекта можете да намерите много информация за района, неговите забележителности, и местата, които можете да посетите и където да отседнете. Препоръчваме ви да използвате туристическата карта на Източните Родопи, която екипът на проекта изработи по-рано тази година, за да откриете своето ново тракийско злато.

Срокът за изпращането на пътеписите и фотографиите е 15 октомври 2011. Изпращайте на: office@newthraciangold.comОтличените пътеписи и фотографиите ще бъдат публикувани на сайта на проекта на 1 ноември 2011.

http://www.barometar.net/