Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Оцениха Twitter на 8 млрд. Долара

Социалната мрежа Twitter откри процедура по търсене на инвеститори, които да вложат в компанията 400 млн. долара.Както пише The New York Times, като се позовава на анонимни източници, инвеститорите ще получат дялове от компанията съответно на общата капитализация на Twitter – оценка за 8 млрд. долара.До този момент на пазара се появяваха няколко оценки на Twitter.

В началото на юли месец The Wall Street Journal писа, че потенциалните инвеститори считат са справедлива оценката на компанията на 8 милиарда долара.В началото на февруари в същото издание се появи информация, че Google и Facebook оценяват Twitter между 8-10 млрд. долара, но през декември миналата година компанията успя да привлече средства въз основана капитализация от 3,7 млрд. долара.

Трябва да се отбележи, че Twitter получава от реклама около 200 млн. долара годишно, пише Lenta.ru. Следователно може да са направи извод за настоящата оценка, че инвеститорите вярват в рязкото увеличение на приходите на Twitter в близко време.Един от основните инвеститори на Twitter при привличане на 400 млн. долара за инвестиции ще бъде фонда DST Global, специализирал се в сферата на интернет компаниите.

Освен това се очаква инвеститор да стане и Kleiner Perkins Caufield & Byers, която вече вложи средства в Twitter.Все още тази информации не е коментирана от ръководството на социалната мрежа.

inews.bg