Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 01.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Домът: охлаждащи идеи за горещите летни дни

Всеки, изпитал непоносимата жега и задуха в градския транспорт, в старата си кола без климатик, в офиса, по прашните нагрети улици, ще се съгласи, че последната капка на страданието е ужасна, безсънна, облята в пот нощ.Как да разхладите дома си, за да се чувствате комфортно в къщи и да почивате пълноценно?

Ето няколко идеи, които може да помогнат:

Ефективен и евтин климатик

Ако имате възможност да поставите климатик в дома си – направете го. Има обаче някои неща, които е добре да знаете, за да не плащате големи сметки за електричество и за да повишите ефективността на съоръжението:

– Използвайте вентилатор с климатика, за да разнася охладения въздух наоколо;

– Използвайте термостата и таймера внимателно – не е много спестовно климатикът да работи, когато къщата е празна;

– Настройте внимателно термостата – топлината от различните уреди, като лампи, телевизор, компютър, може да накара климатикът да работи по-дълго;

– Сложете климатика на място, което е защитено от светлина – той ще работи по-ефективно на сянка. Внимавайте обаче да не блокирате въздушната струя;

– Искайте редовно от доставчика да проверява състоянието на климатика ви, за да сте сигурна, че работи възможно най-ефективно.

Идеи без климатик

Ако нямате възможност да инсталирате климатик в дома си, ето някои идеи, които ще ви помогнат да поддържате поносима температура в къщи:

– Отворете прозорците и използвайте вентилатор, за да върти въздуха – неподвижният въздух е по-топъл от въздуха, който се движи. За да се движи въздухът в къщата, отворете вратите, така че да може да циркулира между стаите;

– Сложете бели или много светли завеси или щори, които да отблъскват топлината от стъклата;

– Дръпнете пердетата и спуснете щорите на прозорците с изложение юг-запад за през деня.Още за това, как да намалите температурата в къщи – и да спестите от сметката за ток. Не цялата топлина в дома ви е заради времето. Може да останете изненадана да разберете колко топлина отделят.

tia.bg