Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 15.07.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Някои шокиращи факти за щатските затвори

В САЩ процентът на затворниците от населението е по-голям отколкото в която и да е друга страна по света.Въпреки бюджетните ограничения и намалените данъчни постъпления, затворниците струват на САЩ близо 600 млрд. долара годишно.Въпреки нарастващият дял на затворниците през последното десетилетие, престъпността в САЩ всъщност намалява.Като основни причини за големия брой на лишените от свобода в САЩ се смятат законодателството, според което съдията почти не може да променя заложените в законите наказания за даден вид престъпление, както и прекалено строгите закони, свързани с употребата и разпространението на наркотици.

Ето и някои от най-стряскащите факти за щатските затвори, подбрани от Business Insider:В САЩ през 2009 г. 7.2 милиона души са били в затвора или под официално наблюдение като пробация. Този брой е по-голям от населението на щата Вашингтон.В периода 1987-2007 г. броят на затворниците в САЩ е нараснал три пъти.Четирима на всеки 10 затворници попадат отново в затвора до три години след като са били освободени

Един на всеки 30 мъже на възраст между 20 и 34 г. е зад решетките. В щата Джорджия един на всеки 13 мъже на възраст 20-34 г. е в затвора.Един на всеки 9 чернокожи мъже на възраст между 20 и 34 г. се намира в затвора734 на всеки 100 000 в САЩ се намират в затвора, което с огромна преднина е най-големият брой в светаРусия с малко над 600 души и Южна Африка с между 300 и 400 души са на второ и трето място.

Част от странния свят на черния пазар в затворите е цената на тютюна, която за малко количество може да достигне до 50 долара в затвор с максимален режим на сигурностОбикновено програмите за условно предсрочно освобождаване на затворници струват на данъкоплатците 7.47 долара на ден на затворник, докато общо затворите в цялата страна излизат на данъкоплатците по 78.95 долара на затворник на ден.Някои затворници струват повече. Разходите на Ню Джърси само по осъдените на смърт в щата затворници възлизат на 253 млн. долара за периода 1983 – 2005 г.

profit.bg