Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Обиколка на света с електрически автомобил

Да бъдат изминати 25 000 км през целия свят: тава е целта на двама инженери от Париж. Залогът е да докажат, че автомобилите с нулеви емисии могат да бъдат широко използвани във всекидневието. „Ако осъществим обиколка на света с такъв автомобил, това ще покаже, че той лесно може да бъде използавн за всекидневните нужди – отиване на работа или за по-дълги преходи „, заявява Ксавие Дегон, единият от двамата младежи, през агенция Франс прес. За да осъществят своето предизвикателство, двамата  приятели избират Citro?n C-Z?ro, модела-близнак на  Peugeot Ion и Mitsubishi I-MiEV, които всъщност са пионерите в създаването на новата генерация електромобили. Автономният пробет на този автомобил е 150 км, но в реални условия ще е по-малък, но това в никакъв случай не е причина за притеснения.

„Честото зареждане, което ще се налага по време на дългия път, не бива да ни дразни. Тъкмо обратното – ще имаме възможност за много нови контакти, за обсъждане на мнения, понякога ще трябва да търсим помощ за елеконтакт. И нямаме за цел да се движим бързо”, продължава Антонен Ги, на 27 години.Стартът на предстоящото изпитание ще започне от Страсбург през февруари следващата година. После младите инженери ще преминат през Иберийския полуостров, след това ще пресекат Щатите от изток на запад, ще продължат през Азия, Русия, Европа, за да се завърнат на изходната точка. Световното пътешествие предвижда маршрут с дължина 25 000 км и ще премине през 17 страни за 200 дни.

Като част от подготовката на двамата ентусиасти, те вече преминаха по маршрута Париж-Страсбург за четири дни и подчертават, че това не им е струвало никакви пари за зареждане на батериите: „До момента хората по пътя не ни искаха пари за ток „. Според тях по време на световното изпитание ще са им необходими не повече от 250 евро за „гориво”.И ако двамата авантюристи наистина успеят, то техният най-голям залог ще е бъдещето в името на електрическите автомобили.

cars.bg