Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Всеки трети американец вини Обама за влошената икономика

Над една трета от американците са на мнение, че политиката на президента Барак Обама е причина да се влоши американската икономика.Същото обаче е и съотношението на хората в САЩ, според които вината за това носят републиканците, сочат резултатите от проучване на в. „Вашингтон пост“ и телевизия Ей Би Си нюз, информира БТА.

Съотношението на хората, които посочват, че демократът Обама е влошил икономиката, е нараснало с 6 процента от октомври до 37 на сто, отчитат авторите на изследването.В същото време обаче много американци винят републиканците в Конгреса за икономическите злочестини на САЩ, отбелязва Ройтерс, цитирайки проучването, направено сред 1000 души.

От анкетираните 65 процента посочват, че не одобряват политиката на републиканците по трудовия пазар в сравнение с 52 процента, които пък имат слаба оценка за усилията на Обама в този сектор.Според 90 на сто от участниците в изследването икономиката не се развива добре; 85 на сто са заявили, че едва свързват двата края или са „закъсали“, а 80 процента посочват, че е много трудно да се намери работа.

Перспективите на президента Обама за преизбиране на вота през 2012 година зависят изключително много от възможностите му да овладее безработицата в САЩ, която в момента е 9,2 процента.Според проучването броят на демократите, които силно подкрепят Обама в усилията му да увеличи заетостта, е спаднал с цели 22 процента от 53 на сто миналата година до 31 на сто.

expert.bg