Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 01.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

С операта Аида ще приключи музикалния фестивал Варненско лято

В операта „Аида” от Джузепе Верди на 28 юли от 21:00 варненската публика ще може да се срещне с една от най-талантливите български певици  Надя Кръстева, която почитателите на оперното изкуство отлично познават от изпълненията й в ролята на  Кармен (неслучайно я наричат «най-прекрасната „ Кармен”). Солистката на Виенската Щатсопер гостува за пръв път във Варна в миналогодишното издание на Опера в Летния театър. Сега ще имаме удоволствието да я видим и чуем в ролята на Амнерис, а на 8 август т. г. – отново в „Кармен”.

На пресконференция в операта присъства известният български тенор Бойко Цветанов, на чийто глас варненци ще могат да се насладят в  представлението Аида. Освен като талантлив оперен певец с много опит и международна популярност Бойко Цветанов заема и ролята на музикален педагог, който иска да развива потенциала на млади хора и да ги въвлече в оперното изкуство. Тенорът заяви желанието си да създаде майсторски клас във Варна и да подготвя младите надежди за голямата сцена.

Останалите солисти в „Аида”: Стоян Бончев (Царят на Египет), Линка Стоянова (Аида), Бойко Цветанов (Радамес), Апостол Миленков (Рамфис), Нико Исаков (Амонасро), Стоян Финджиков (вестител), Костадинка Николова (Жрица). Диригент Иван Филев, режисьор Кузман Попов.

barometar.net

Деница Герчева