Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Рекламният бранш в Пловдив иска 20% по-ниски тарифи

Таксите за външната реклама са непосилни в условията на тежката икономическа ситуация и трябва да бъдат намалени с 20 процента. Около това предложение до градския парламент се обединиха вчера представителите на Асоциацията за външна реклама, в която участват 11 фирми, на срещата със зам.-кмета Георги Титюков и общинския съветник Константин Георгиев, съобщава marica.bg.

От асоциацията вече са депозирали в общината искането за промяна на действащата тарифа за билбордове, транспаранти и други рекламни елементи. Подготвен е и меморандум за отношенията между местната власт и бранша, тъй като външната реклама е част от градската среда.

Таксите бяха увеличени с 50 процента в началото на 2009 г., когато кризата все още не беше ударила така жестоко бизнеса. Оттогава насам 60 процента от фирмите в бранша фалираха и ако не се предприемат мерки за редукция на цените, всички ние ще продължим да трупаме дефицит, това особено важи за малките фирми, коментира Румен Кривицки, член на асоциацията. Той припомни, че наскоро, по настояване на търговците, Общинският съвет намали таксите за временни преместваеми обекти и сервиране на открито, и то с 40 процента.Годишно от външна реклама в бюджета на Пловдив се събират 2 000 000 лева приходи.На 3 август ще бъде проведено обществено обсъждане за промяна на тарифата, за да чуем всички гледни точки, обясни процедурата Константин Георгиев.

money.bg