Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Сериалите на BBC тръгват през iPad

Западноевропейските фенове на британските телевизионни сериали ще могат да гледат любимите си епизоди на Top Gear и Fawlty Towers от този четвъртък (28 юли) благодарение на новото приложение BBC iPlayer, информира Local.de.Програмата ще даде на притежателите на iPad достъп до богат архив от стари и нови сериали и предавания, продуцирани от британската публична телевизия. Според BBC тя ще бъде от полза и на носталгично настроените британци, живеещи на Континента, които искат да гледат родна телевизионна продукция.

Част от съдържанието на огромния архив на BBC като клипове и единични епизоди от сериалите, ще бъде достъпно безплатно. В голямата си част обаче той ще бъде достъпен срещу 6,99 евро месечно или 49,99 евро за година.Британската версия на BBC iPlayer, която вече работи на Острова, може да се използва и през устройства с Android. Глобалната версия, която в момента е в изпитателна фаза, ще работи единствено върху iPad.

Приложението разполага с осем категории – новини и документални предавания, забавления, драма, комедии, научнопопулярни филми, семейство и деца, музика, култура и лайфстайл. От BBC заявяват, че всеки ден ще бъдат добавяни часове нови записи.Британската версия на iPlayer бе подложена на критика заради достъпността си единствено при наличието на Wi-Fi връзка. Такъв ще бъде и случаят с глобалната версия на плейъра, но от BBC казват, че приложението ще може да се използва както за стрийминг, така и за сваляне на материалите, които ще могат да бъдат гледани офлайн.

inews.bg