Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 07.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Кризисен щаб ще дебне „Лукойл“

Енергийният министър Трайчо Трайков ще оглави кризисния щаб, създаден да следи ситуацията след спиране на рафинерията на „Лукойл” в Бургас.В него участват още транспортният му колега Ивайло Московски, шефът на „Митниците” Ваньо Танов, един зам.-министър на вътрешните работи, един зам.-министър на финансите и директорът на Държавния резерв.Това съобщи пред журналисти премиерът Бойко Борисов и поясни, че всички те ще наблюдават процесите на пазара на горива след отнемането на лиценза на рафинерията.

Борисов заяви, че всеки член на правителството носи своята отговорност за решенията, които взема, във връзка с отнетия лиценз на рафинерията.„Имам отговорни хора до мен, които за всяко свое действие ме информират, вземаме решения и носят съответно своята отговорност”, каза Борисов.Той посочи, че се надява от „Лукойл” да покажат добра организация и да не се стига до проблеми с горивата.

„Надявам се, че рафинерията като най-голямо българско предприятие няма да се опита да направи някой номер с държавата. Не ги съветвам. Просто не ги съветвам най-приятелски”, каза премиерът.Той заяви, че ще приеме синдикати, работещи в „Лукойл Нефтохим”, ако първо направят протест срещу ръководството на предприятието, затова че година и половина не е изпълнило ангажиментите си по наредбата.

Борисов за сетен път повтори, че в България има закони и те трябва да се изпълняват.„Има закон, ние сме го изпълнили”, каза той и даде пример с нарушенията на скоростта по пътищата. „Ако всички, които са карали с превишена скорост, решат да стачкуват, ще отменим ли законите за превишение на скоростта?”, попита премиерът.

dnes.bg