Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Пласидо Доминго ще работи в защита на авторските права

Световноизвестният певец, диригент и директор на операта в Лос Анджелис Пласидо Доминго е новият председател на Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI), обявиха от организацията.“Поканата да стана председател на IFPI е голяма чест за мен. Винаги съм вярвал с цялото си сърце колко важно е да уважаваш таланта и правата на тези, които изпълняват, създават, продуцират и инвестират в музика”, бяха първите думи на Пласидо Доминго.

„Днес, светът на музиката и всъщност всички изкуства, преживяват огромни промени и предизвикателства. Технологиите, които от една страна позволяват на артистите да достигат до много повече хора, отколкото когато и да е било преди, доведоха до дебата относно това как да бъдат защитени правата на интелектуална собственост на изпълнители, творци и всички хора, които живеят и работят в света на музиката. Нямам търпение да стана част от тази дискусия”, каза още Пласидо Доминго.IFPI представлява звукозаписната индустрия в световен мащаб, като членовете на организацията включват около 1400 звукозаписни компании в 66 държави, както и свързани асоциации в други 45 страни.

Като председател на IFPI Доминго ще играе водеща роля в популяризирането на въпроси като подобряване на законодателството в областта на авторското и сродните му права, популяризиране на работата на правоносителите и създаването на музика и подпомагане на развитието на успешен дигитален музикален пазар.Като певец Пласидо Доминго има 12 награди „Грами”, репертоарът му включва 134 роли (брой, недостигнат от никой друг тенор в историята на музиката до момента) и над 3500 участия в 40-годишната си кариера.

inews.bg