Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

От септември започват проверки за тригодишното изпълнение на проекти на млади фермери

От началото на септември, експерти на Държавен фонд „Земеделие” ще проверяват тригодишното изпълнение на бизнес-планове на млади фермери с проекти по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г. Проверките ще обхванат проекти, които са получили авансово финансиране и по които приключва третата година от изпълнението им. Това стана ясно в рамките на дискусия за Мярка 112 „Създаване на стопанства на млади фермери”, която се проведе като част от Деня на отворените врати по ПРСР 2007-2013 за земеделските стопани от Област Бургас в Царево днес.

Основните въпроси, които поставиха земеделските стопани по време на дискусията бяха свързани със сроковете за предстоящите проверки, подаване на заявките за плащане към Държавен фонд „Земеделие”, както и конкретни ангажименти по изпълнение на бизнес-плановете по мярка „Млад Фермер”. Стопаните бяха информирани също за възможностите за кандидатстване по мерките, подпомагащи полупазарните стопанства, както и организациите на производители, за които прием на проекти ще има до края на 2011 г.

В дискусията участваха експерти от Министерство на земеделието и храните, Областна дирекция „Земеделие”, Разплащателна агенция- Бургас и Националната служба за съвети в земеделието.Денят на отворените врати за земеделските стопани от Област Бургас бе открит заедно с Фестивала на мановия мед в Царево, който ще продължи до 8 август.

barometar.net