Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 06.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

BMW отчете много успешно второ тримесечие

Най-големият производител на луксозни автомобили в света BMW отчете 66% повишение на печалбата си през второто тримесечие. Ръстът се дължи главно на голямото търсене на модела X3 и на седаните пета серия на компанията, става ясно от официалното съобщение на сайта на BMW.

Брутната печалба на BMW през периода април-юни е достигнала 2,86 млрд. евро (4,1 млрд. долара). За сравнение през същия период на миналата година печалбата на BMW беше 1,72 млрд. долара. Сегашната печалба е в рамките на предварителните прогнози – очакванията бяха, че германският автомобилен производител ще отчете около 2,3 млрд. евро печалба.Нетната печалба на BMW е в размер на 1,81 млрд. евро. За сравнение през април-юни 2010 година този показател беше 834 млн. евро.

Годишният оборот на BMW е достигнал 17,9 млрд. долара.Доброто представяне през второто тримесечие накара BMW да ревизира в посока нагоре прогнозата си за развитие. Очаква се обемът на продажбите да надмине 1,6 млн. единици, след като при предишната прогноза се сочеше числото 1,5 млн. единици.Измежду трите най-големи производители на луксозни автомобили (BMW, Audi и Mercedes-Benz), BMW се справя най-добре като съотношение между реализирана печалба и реализирани продажби.

inews.bg